Työvoiman vuokraus ja sen hinta ovat molemmat reiluja kokonaisuuksia 

Ennen kuin syvennymme tarkemmin raha-asioiden ja hintojen perkaamiseen, käykäämme läpi, mitä tarkoittaa työvoiman vuokraus. Työvoiman vuokraus tarkoittaa työmaailman järjestelyä, jossa yksi yritys vuokraa työntekijän tai työntekijöitä toiselle yritykselle. Tässä sopimusmallissa osapuolina ovat itse työntekijä, henkilöstövuokrausyritys sekä työvoiman vuokrausta käyttävä yritys.  

työvoiman vuokraus

Työvoiman vuokrauksessa työntekijä solmii työsopimuksen työvoimaa vuokraavan yrityksen kanssa. Vuokratyövoimaa käyttävä yritys vain maksaa siitä, että vuokrattu henkilö työskentelee valitun ajan. Tässä kohdin asiasta enemmän ja vähemmän tietäviä totta kai kiinnostaa, mitä tuo lysti sitten maksaa ja kannattaako minun lähteä tuohon vuokrasirkukseen mukaan. Jo heti kättelystä voimme ylpeänä ilmoittaa, että on! Ennen kuin hyppäämme vuokratyövoiman hinnan syövereihin, kerratkaamme nopeasti, mitä kaikkea työvoiman vuokrauksesta hyötyikään.  

Työvoiman vuokraus takaa useita hyötyjä – pistä nämä muistiin! 

Lista vuokratyön hyödyistä on erittäin pitkä. Ensinnäkin se on ehkä kaikkein joustavin työnteon muoto, joka länsimaisesta yhteiskunnastamme löytyy. No cap, niin kuin nuoriso sanoo. Se antaa joustoa sekä työntekijälle että yritykselle. Yrityksen näkökulmasta tarkasteltuna jousto näkyy positiivisessa valossa siinä mielessä, että työvoimaa saa nopeasti juuri silloin kun sitä tarvitsee. Niin sanotut toimitusajat ovat henkilöstövuokrausyrityksillä ripeitä kuin japanilainen luotijuna. Varoitusaika uuden työvoiman saamiseen voi olla jopa yksi kokonainen päivä. Se on todella vähän, ja vähän jopa hirvittää, että muka noin nopeasti löytyisi asiantuntevaa ja motivoitunutta väkeä. Mutta näin se on! Usko tai älä. 

Virherekrytoinnit pysyvät loitolla vuokratyövoimaa hyödyntäessä. Kuviteleppa tilanne, jossa yritykselläsi on niin kiire, että tuntuu kuin koko maailma ympärilläsi palaa. Sitten yhtäkkiä tässä suunnattomassa kiireessä sinulta alkaa pudota päitä pois työntekijärosteristasi. Kiire ja paniikki on suuri ja uppoavan laivan reiät tulisi paikata välittömästi. Eikö kuulostakin hirveältä? Tällöin työvoiman vuokrauksesta on enkelimäisen suuri apu, ja se pitää paatin pinnalla. Työvoiman vuokraus on tehty juuri nopeita muutoksia varten ja voit huoletta luottaa siihen, että henkilöstövuokrausyritykset auttavat sinua suurimman hädän keskellä. Palataan vielä aiempaan kuviteltuun tilanteeseen. Mitä jos olisit tuossa kaaosmaisessa tilanteessa itsepäisyydessäsi aloittanut rekrytoinnit itse. Eihän siitä olisi tullut mitään ja virherekrytointien määrä olisi kasvanut räjähdysmäisen todennäköiseksi. Ei näin! 

Vuokratyövoiman hinta 

Niin mistä se hinta sitten muodostuu. Työvoiman vuokrauksen hinta ei ole yksi selkeä klöntti, vaan se koostuu useasta eri asiasta. Ei huolta, henkilöstövuokrausyritykset hoitavat hinnoittelun puolestasi ja kertovat läpinäkyvästi, mistä hinta koostuu. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että huijataanko sinua. Suomessa henkilöstövuokrausyritykset ovat luotettavia.  

Hinnassa on laskettu mukaan totta kai henkilöstövuokrausyrityksen välityspalkkio, joka on parin prosentin luokkaa. Siihen tulee lisäksi rekrytointikustannukset koko prosessin ajalta, palkkakustannukset kaikkine lisineen, kaikki mahdolliset loma-ajan kustannukset ja maksut sekä tietenkin työntekijän terveyteen ja terveenä pysymiseen liittyvät maksut. Eli toisin sanoen normaalin palkkaamisen lisäksi hintaa tulee vain välityspalkkiosta. Kyllä, se maksaa absoluuttisesti enemmän kuin itse vuokraaminen, mutta fiksuna ymmärrät sen, että säästetty aika ja vaiva ja raha, jonka säästää rekrytointiprosessin ulkoistamisesta, on moninkertaisesti tämän välityspalkkion arvoinen. Ota siis jo tänään yhteyttä henkilöstövuokrausyritykseen ja sovi sinulle sopivasta palvelusta. Saat pikimmiten juuri tarvitsemasi osaajat tarvitsemaasi tehtävään ja hetkeen.  

Samankaltaiset artikkelit