Tarvitsetko vauvallesi vauvakengät? Väin mittaat pienen lapsesi jalan

Lapsesi tarvitsee oikeanlaiset vauvakengät, jotta hänen jalkansa kehittyisivät parhaalla mahdollisella tavalla ja jotta hän saisi parhaan mahdollisen tuen kävelyn opetteluun. Iso ongelma saattaa kuitenkin olla siinä, että lapsen jalan koon selvittäminen on hankalaa. Tässä artikkelissa syväluotaamme tarkasti, kuinka pienen lapsen jalan saa kaikkein parhaiten mitattua.

Vauvojen kengänkoon mittaaminen ja valitseminen on siinä mielessä helppoa, että ne on jaoteltu lapsen iän mukaan. Senhän kaikki vanhemmat osaavat kertoa lapsestaan? Eikö? Koot voivat mennä esimerkiksi niin, että ne ovat alle puolivuotiaille tai yli. Nämä ovat kuitenkin suuntaa antavia, sillä ei kaikkien samanikäisten vauvojen jalat ole samankokoisia. Aivan kuten ei muunkaan ikäisillä. Ne antavat vain tietyn sabluunan vauvan jalan koon määrittämiseen ja kenkäkokojen numerointiin.

Kengät vauvalle

Vauvan jalan mittaaminen

Eiköhän mitata! Tarkan mittaustuloksen saaminen vauvasi jalasta on vaikeaa muttei mahdotonta. Vaikeinta operaatiossa on pitää vauvan jalat paikoillaan. Varustaudu siis kärsivällisyydellä! On tärkeää mitata jalkaterä seisten, koska jalkaterä on yleensä eri kokoinen, kun se on pienen painon alla. Vaikka vauvat painavat vähän, vaikuttaa tämä asia silti. Mittaa ehdottomasti molemmat jalat. On normaalia, että toinen jalka on suurempi kuin toinen, joten haluat tietää molempien jalkojen koon ja tehdä vauvakenkävalinnan isomman jalan koon mukaan.

Vauvakengissä on sama ongelma kuin kaikissa muissakin kengissä: koot vaihtelevat valmistajan mukaan. Ole siis tässäkin vaiheessa hyvin hyvin kärsivällinen. On olemassa hyviä konsteja, joiden avulla saat varmasti varmistettua, että vauvakenkä on vauvasi jalassa hyvin. Urheilusta tuttu silmätesti toimii aina: näyttävätkö kengät istuvan vauvasi jalkoihin. Sitten on hyvä testata varpulit. Mittaa vauvan isovarpaasta kengän kärkeen. Pisimmän varpaan tulisi olla kengän kärjestä pikkusormen ja peukalon leveyden välissä. Jos kengät ovat liian isot, vauvan riski kaatua on moninkertainen. Lyhyet taas saattavat puristaa aivan liikaa. Koska lasten jalat kasvavat nopeasti, kannattaa harkita joustavien kenkien hankintaa, kuten tossuja. Kenkien tulee olla sopivan leveitä. Testaa siis sekin myös. Työnnä pikkusormesi vauvan kantapään ja kengän takaosan väliin. Sormesi pitäisi mahtua ilman ylimääräistä tilaa, jotta se istuu parhaiten.

Vältä nämä vauvakenkävirheet!

Älä hanki lapsellesi kenkiä, joissa on minkäänlaista korkoa. Tähän kuuluvat myös niinkin pienet korot kuin lenkkareissa on. Korot saattavat pahimmillaan haitata lapsesi jalan kehitystä dramaattisesti. Älä myöskään hanki kierrätettyjä kenkiä, vaikka se halpa vaihtoehto onkin. Kengät muotoutuvat lapsen jalkaan käytön myötä, ja käytetyt kengät muotoutuvat alkuperäisen kantajan jalkaan. Se saattaa estää lapsen luonnollisen jalan kehityksen.

Toinen on se, että lasten jalat kasvavat huikeaa nopeutta. Vaikka se tuntuu ikävältä, kenkiä tulee vaihtaa lapselle useasti. Jopa muutaman kuukauden välein. Älä tee sitä virhettä, että nuukailet tässä vaiheessa, vaan anna suoraan palaa! Älä ole ääliö ja pakota lastasi kävelemään epäsopivilla kengillä.

Vielä viimeinen vihjeemme on, että mieluummin liian isot kuin liian pienet. Koska lapsen jalka kasvaa kovaa vauhtia, eivät isot kengät pysy isoina kauaa. Kun lapsella on tarpeeksi tilaa vauvakengissään, kehittyy hänen jalkansa luonnollisesti ja vapaasti. Paras vaihtoehto lopulta on tossut. Kun lapsella on tossut, ne eivät purista vaan antavat lähes paljasjalkamaisen tunteen kävelyyn. Siksi ei kannata hankkia mitä tahansa vauvan kenkiä, vaan vain ne parhaat.

Samankaltaiset artikkelit