Mikroneulaus hiuspohjaan tekee hyvää päänahalle

Tiesitkö, mikroneulaus hiuspohjaan on tehokas keino elvyttää ja vahvistaa hiuspohjaasi? Näin hiuspohjan mikroneulaus toimii.

mikroneulaus-hiuspohjaan

Mikroneulaus hiuspohjaan – mistä oikein on kyse?

Hiuspohjan mikroneulaus tarkoittaa sitä, että tarkoitusta varten suunnitellulla mikroneulausrullalla tai mikroneulauskynällä tehdään päänahan uloimpaan kerrokseen tuhansittain mikrokokoisia kanavia. Nämä kanavat päästävät ihonhoitotuotteet imeytymään syvemmälle ihon kerroksiin ja myös aktivoivat kehon luontaiset ihoa elvyttävät mekanismit.

Kun mikroneulaus aktivoi ja vilkastaa päänahan luonnolliset paranemismekanismit, tämä edistää solujen uusiutumista hiuspohjassa ja karvatupissa ja saa ne voimaan paljon paremmin.

Mihin hiuspohjan mikroneulausta käytetään?

Hiuspohjan hyvinvointi heikkenee iän myötä, mutta usein hiuspohja kärsii myös huonojen elintapojen ja ravitsemuksen tai stressin myötä. Monilla ihmisillä kaikki kolme tekijää rasittavat hiuspohjaa samanaikaisesti.

Koska mikroneulaus elvyttää hiuspohjan karvatuppia ympäröivää verenkiertoa, se parantaa karvatuppien ravinnonsaantia ja vahvistaa hiuspohjaa. Siksi hiuspohjan mikroneulaus voi olla tehokas apu muun muassa hiusten ennenaikaiseen ohenemiseen ja hiustenlähtöön.

Täytyykö hiuspohjan mikroneulaukseen valmistautua jotenkin?

Kun tulet hiuspohjan mikroneulaukseen, on hiustesi tärkeää olla puhtaat. Näin hiuksissasi tai päänahassasi olevia epäpuhtauksia ei pääse neulauksessa syntyviin mikrokanaviin. Toimenpide on myös huomattavasti mukavampi molemmille osapuolille, kun hiuspohja on puhdas.

Neulauksessa tehtävät mikrokanavat pysyvät auki noin tunnin neulauksesta, joten lähtiessäsi hoidon jälkeen kotiin, kannattaa päänahka suojata puhtaalla päähineellä tai huivilla, ettei kanaviin pääse mitään epäpuhtauksia tai suoraa auringonpaistetta.

Miten toimia hoidon jälkeen?

Hoidon jälkeen ei samana päivänä kannata käyttää voimakkaita hiustuotteita. Myös kaikkea hikoilua aiheuttavaa (kuten vilkasta liikuntaa tai saunomista) kannattaa välttää. Uintiakaan ei samalle päivälle suositella.

Lisäksi hiuspohjan mikroneulauksen jälkeen on hyvä välttää suoraa auringonpaistetta noin viikon ajan.

Sattuuko mikroneulaus hiuspohjaan?

Useimmat ihmiset eivät koe mikroneulausta kivuliaaksi toimenpiteeksi. Mikroneulauksessa käytettävät erikoisneulat ovat todella ohuita, eikä niiden kosketus siksi satu. Termi “neulaus” on siksi ehkä hieman harhaanjohtava, koska se herättää ihmisissä herkästi mielikuvia vaikkapa ompeluneuloista, joiden pisto tekee kipeää.

Yleensä itse toimenpide onkin helppo, mutta ihmiset saattavat jännittää sitä etukäteen, mikä voi itsessään tuntua epämiellyttävältä.

Onko hiuspohjan mikroneulaus kallista?

Hiuspohjan mikroneulausta tarjoavien ammattilaisten hinnat vaihtelevat keskenään, mutta yleensä mikroneulauksen hinta ei merkittävästi eroa muista kauneudenhoitoon liittyvistä toimenpiteistä.

Tarkkaa hintaa tärkeämpää on kuitenkin yleensä miettiä sitä, minkä arvoinen mikroneulaus on juuri sinulle. Jos hiuspohjasi ei voi hyvin, ja sinulle on tärkeää elvyttää sitä, mikroneulaus hiuspohjaan on varmasti hyvin viisas investointi.

Sen sijaan jos päänahkasi voi jo erinomaisesti, tai sen hyvinvointi ei ole sinulle prioriteetti, on jokin toinen kauneudenhoidon toimenpide luultavasti parempi valinta.

Mistä hiuspohjan mikroneulausta sitten saa?

Tämä on nykyään varsin yleinen kysymys, kun ihmiset haluavat tietää, missä mikroneulausta pääsee kokeilemaan, ja miten he voivat valita toimenpiteelle sopivan tekijän.

Yleensä ihmiset valitsevat mikroneulauksen tekijän joko etsimällä Googlesta sopivalta vaikuttavia tekijöitä, tai kyselemällä ystäviltään, joiden tietävät jo kokeilleen mikroneulausta.

Jos tiedät jo ystäviesi tai tuttaviesi kokeilleen mikroneulausta ja olleen tyytyväisiä sen toteuttajaan, sinun ei varmastikaan tarvitse lukea tätä artikkelia enää pidemmälle, vaan he voivat ohjata sinut sopivan tekijän luo.

Jos sen sijaan haluat etsiä tekijän Googlesta, kannattaa valinta tehdä harkiten. Lue huolella eri tekijöiden verkkosivut ja katso millaisia arvosteluja he ovat saaneet esimerkiksi Googlessa. Lisäksi voit myös tutkia tekijän ammatillisia sosiaalisen median kanavia, kuten LinkedIn-profiilia.

Hiuspohjan mikroneulauksen tekijän valitseminen

Tuntuuko oikean tekijän valitseminen verkosta vaikealta?

Kun olet ensin löytänyt yhden tai kaksi lupaavalta vaikuttavaa tekijää tutkimalla heidän verkkosivujaan ja arvostelujaan, ota heihin yhteyttä ja juttele heidän kanssa ajatuksistasi mikroneulaukseen liittyen.

Lyhyt puhelinkeskustelu tekijän kanssa ja hänen vastauksensa kysymyksiisi auttavat sinua selvittämään paremmin, vaikuttaako tekijä osaavan asiansa.

Samankaltaiset artikkelit