Käytetyt harmonikat ovat sointujen aarreaitta

Jos uuden harmonikan ostaminen tuntuu kalliilta, käytetyt harmonikat tarjoavat hyvän tavan hankkia itsellesi monipuolinen ja ilmaisuvoimainen soitin edullisesti. Käytetty harmonikka voi olla erinomainen vaihtoehto niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin soittajille, ja se tarjoaa monia etuja uuteen soittimeen verrattuna.

Käytetty harmonikka on hyvä valinta.

Miksi ostaa käytetty harmonikka?

+ Käytetty haitari on edullisempi

Käytetyt harmonikat ovat tyypillisesti huomattavasti edullisempia kuin uudet. Tämä voi olla monelle ratkaiseva valintakriteeri, jos soittimeen on käytettävissä vain rajallinen summa.

Edullinen käytetty soitin onkin siksi erinomainen valinta esimerkiksi silloin, jos olet epävarma onko harmonikan soitosta tulossa sinulle pysyvä harrastus.

+ Käytettyjen harmonikkojen valikoima on laaja

Käytettyjen harmonikkojen markkinoilla on tarjolla laaja valikoima erilaisia malleja ja merkkejä, joista voit löytää juuri itsellesi sopivan soittimen.

Saatat jopa löytää harvinaisempia tai vanhempia malleja, joita ei enää ole uutena saatavilla.

+ Käytetty soitin on ekologinen

Ihmiset ovat nykyään yhä ympäristötietoisempia, ja siksi monet suosivat nykyään tavaroiden uusiokäyttöä uusien tavaroiden hankkimisen sijaan. Tämä koskee myös soittimia.

Käytetyn harmonikan ostaminen on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uuden, sillä näin voit välttää uuden soittimen valmistuksesta aiheutuvia päästöjä ja materiaalien kulutusta.

+ Käytetyt harmonikat ovat uniikkeja

Jokaisella käytetyllä harmonikalla on oma ainutlaatuinen historiansa ja äänensä. Ehkä käytettynä ostamaasi haitaria on aiemmin soitettu maalaiskylän kansantansseissa, katumuusikon kokeneissa käsissä tai nuoren muusikonalun harjoitustunneilla.

Vaikka historian siipien havina ei kuuluisikaan haitaria soitettaessa, moni muusikko pitää silti ajatuksesta, että heidän soittimillaan on oma tarinansa.

Vinkkejä käytetyn harmonikan hankkimiseen

1) Määrittele budjettisi ja tarpeesi

Kun alat etsimään käytettyä harmonikkaa, sinun on ensin hyvä miettiä, millaisen soittimen tarvitset. Pohdi, paljonko olet valmis maksamaan soittimesta ja millaiseen käyttöön soitin on tulossa.

Jos esimerkiksi olet vasta hankkimassa ensimmäistä harmonikkaasi, etkä edes ole varma kuinka kauan aiot jatkaa soittoharrastustasi, sinun tuskin kannattaa valita kovin hienoa ja hintavaa soitinta.

Jos taas olet ostamassa haitaria ammattikäyttöön, ja suunnittelet soittavasi sitä vaikkapa yhtyeesi keikoilla yleisön edessä, asettaa tämä varmasti aivan erilaisia vaatimuksia soittimelle.

2) Tutki eri malleja ja merkkejä

Kun tiedät edes suunnilleen, millaista harmonikkaa olet hakemassa, voit aloittaa etsintäsi. Tutustu käytettyjä harmonikkoja myyvien liikkeiden valikoimiin, ja katso millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Voit samalla vertailla eri mallien ominaisuuksia ja lukea niiden arvosteluja netistä.

Kannattaa myös kysyä neuvoja kokeneilta harmonikan soittajilta tai musiikkiliikkeistä. Käytettyjä harmonikkoja myyvä liike osaa varmasti myös neuvoa sopivan tuotteen valinnassa.

3) Tarkista soittimen kunto

Kun löydät mielenkiintoisen harmonikan, tarkista sen kunto huolellisesti. Tarkista, että kaikki napit ja koskettimet toimivat moitteettomasti ja että soittimessa ei ole näkyviä vaurioita.

Käytettyjä soittimia myyvät liikkeet yleensä tarkistavat soittimet ennen kuin laittavat ne myyntiin, mutta sinun kannattaa silti aina tarkistaa soitin myös itse.

4) Kokeile soitinta

Jos mahdollista, kokeile harmonikkaa ennen sen ostamista. Näin saat parhaan käsityksen siitä, millainen ääni käytetyssä harmonikassa on ja millaista soitinta on käyttää.

Kokeilemalla soitinta saat myös vastauksen kysymykseen, joka on kaikkein kriittisin harmonikan (tai minkä tahansa soittimen) valinnassa: Sopiiko kyseinen soitin juuri sinulle?

Maailman paraskaan harmonikka ei tunnu oikealta kaikkien käsissä, ja toisaalta taas yksinkertainen perussoitin voi olla toiselle soittajalle aivan täydellinen.

Yhteenveto

Käytetyn harmonikan hankinta on investointi, josta voit nauttia monia vuosia. Kun teet ostopäätöksen huolellisesti ja tarkistat soittimen kunnon, voit löytää itsellesi ainutlaatuisen ja laadukkaan soittimen, joka tuo iloa ja inspiraatiota musiikin harrastamiseen pitkäksi aikaa.

Samankaltaiset artikkelit