Tupakanjäämien puhdistus on olennainen osa tupakanhajun poistoa

tupakanhajun poisto

Myös yleinen hygienia paranee tupakanjäämien poistolla

Tupakanhajun poiston onnistumiselle on usein välttämätöntä, että tupakanjäämät puhdistetaan sisätiloista huolellisesti. Tämän lisäksi jäämien puhdistus on osa yleisen hygienian ylläpitämistä. Tupakointi voi jättää jäämiä kodin eri pinnoille ja tekstiileihin, ja näitä jäämiä on puhdistettava huolellisesti. Olemme keränneet tähän artikkeliin muutamia vinkkejä tupakanjäämien puhdistamiseen kodin pinnoilta, jotta tupakanhajun poisto onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Pintojen puhdistuksessa voi käyttää yleispuhdistusainetta

Varaa pintojen puhdistusta varten yleispuhdistusainetta tai sekoitusta, joka sisältää puhdistusainetta ja desinfiointiainetta. Käy sitten pyyhkimällä läpi kaikki pinnat, kuten pöydät, hyllyt, seinät ja ovet, joihin tupakansavu ja -haju ovat voineet tarttua. Sinun kannattaa käyttää joko mikrokuituliinaa tai pehmeää sientä, joka ei naarmuta pintaa.

Puhdista tekstiilit pesemällä ne pesukoneessa

Kun aloitat hajunpoistoprojektin, sinun kannattaa pestä koneessa kaikki tekstiilit, kuten verhot, matot, verhoilu ja vuodevaatteet. Tarkista kuitenkin jokaisen tekstiilituotteesi pesuohjeesta, ovatko ne konepestäviä. Jos tekstiilejä ei voi pestä, voit kokeilla tuulettaa niitä. Etenkin viileinä vuodenaikoina tuuletus tehoaa hyvin, tai sitten vaatteen voi laittaa pakastimeen. Voit käyttää haisevien tekstiilien pesuun pesuainetta, joka on erityisesti suunniteltu poistamaan hajuja.

Sinun kannattaa kuitenkin varautua siihen, että jos tekstiilit ovat altistuneet tupakanhajulle pitkään, hajua ei välttämättä saa poistettua kokonaan. Vaikka haju peittyisikin vahvan tuoksuisella pesuaineella, se ei ole lopullisesti lähtenyt vaatteesta, ja siihen on usein pinttynyt tupakan rasvaa, joka ei irtoa vaatteista alhaisissa pesulämpötiloissa.

Joskus myös etikka voi auttaa hajujen neutraloinnissa, kun sitä sekoitetaan veteen. Haiseva vaate voidaan upottaa vesi-etikka-liuokseen, ja muutamien tuntien jälkeen hajut ovat yleensä neutralisoituneet tehokkaasti.

Tuuleta tila huolellisesti

Vaikka pelkkä tuuletus ei yleensä auta tupakanhajun poistossa, hyvä tuuletus on hyväksi samalla, kun alat puhdistaa tupakansavulle altistuneita pintoja. Tuuleta tila hyvin avaamalla ikkunat ja ovet saadaksesi raitista ilmaa sisään siellä leijailevan tupakanhajun tilalle. Voit myös käyttää ilmanpuhdistinta, joka voi auttaa poistamaan ilmasta hajuja ja hiukkasia, tai palkata ammattilaisen avuksi.

Matot voi puhdistaa imuroimalla tai pesemällä

Puhdista matot perusteellisesti imuroimalla tai käyttämällä matonpuhdistuslaitetta. Maton puhdistuksessa voit myös käyttää matonpuhdistusainetta, joka on suunniteltu poistamaan hajuja. Jos tilassa on tupakoitu vuosikausien ajan, perusteellinen tupakanhajun poisto saattaa vaatia usean pesukierroksen.

Maalatut pinnat kannattaa puhdistaa ennen sulkumaalausta

Tupakoinnin aiheuttamat tahrat tai kellastuneet alueet seinissä voivat vaatia maalaamista. Niitä kannattaa kuitenkin yrittää puhdistaa mahdollisimman hyvin ennen maalausta, jotta maalauksella saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos.

Maalauksella voi olla suuri vaikutus hajunpoistoon asunnossa, ja hajunpoistossa käytetään erityistä sulkumaalia, jonka läpi tupakanjäämät ja värjäytymät eivät enää haise.

Myös sisustusesineidesi pintoihin on voinut tarttua tupakanhajua

Puhdista huolellisesti myös kaikki sisustustavarasi, kuten koriste-esineet ja lamput, joihin on voinut tarttua tupakanhajua. Niiden pyyhkimisessä ei välttämättä kannata käyttää kovin vahvoja pesuaineita, etteivät ne vaurioidu.

Siivousyritykset osaavat auttaa tupakanhajun poistossa

Vaikka pintojen puhdistus on tehokas keino tupakanhajun poistossa, se ei yleensä riitä ainoana keinona poistamaan tupakanhajua kokonaan. Siksi on hyvä idea ottaa yhteyttä hajunpoistoon erikoistuneisiin ammattilaisiin, kuten siivousyrityksiin.

Hajunpoistoihin erikoistuneilla yrityksillä on usein käytössään erilaisia hajunpoistokäsittelyitä, jotka toimivat hyvin yhdessä pintojen puhdistuksen kanssa. Usein heidän myymänsä hajunpoistopalvelut ovatkin kokonaisuuksia, joihin kuuluu niin pintojen puhdistusta kuin kemiallisia hajunpoistomenetelmiäkin.

Jos tupakanhajun poistoa tai muita hajunpoistoja haluaa toteuttaa itse, on tärkeää olla huolellinen ja käyttää sopivia puhdistustuotteita ja -menetelmiä, jotta ei pintoja tai tekstiilejä ei epähuomiossa vahingoiteta. Huomioi myös, että tupakanhajua voi olla vaikea poistaa kokonaan, ja toistuva tupakointi sisätiloissa voi tehdä hajun poistamisesta haastavaa.

Samankaltaiset artikkelit