Rentous on luonnollinen osa meitä, mutta olemme kadottaneet sen

Lapsena kaikki oli helppoa. Nauroimme, juoksimme, leikimme ja pidimme hauskaa. Parasta elämää. Sitä oli aito rentous, joka ikään kuin iski meihin automaattisesti. Elämä oli ihanaa, eivätkä murheet painaneet niskassa. Rentous olisi hyvä löytää myös näin aikuisena, koska se on tehokas keino elämänlaatumme parantamiseen. Tässä artikkelissa lähdemme perusteiden keskelle ja perehdymme siihen, mitä rentous on ja miksi siitä tulee huolehtia.

Rentous

Kehomme tarvitsee rentoutta. Eikä vain fyysinen olemuksemme mutta myös mielemme. Olemme psykofyysinen kokonaisuus, jossa keho ja mieli tekevät jatkuvaa yhteistyötä. Kunnollista rentoutta ei voi saavuttaa, jos emme rentoudu sekä keholtamme että mieleltämme. Fyysisessä rentoutumisessa on monta eri tasoa. Pinnallisimmalla eli ensimmäisellä tasolla asento ja liike rentoutuu. Tämän jokainen pystyy saavuttaa esimerkiksi kotisohvalla. Rentous on kuitenkin varsin pinnallista, eli kaikki jännite ei poistu kehosta ja mielestä. Sellaista puolittaista rentoutta. Toisella tasolla myös syvemmältä rentoutuu ja lihakset ja jänteet rentoutuvat. Kolmannella tasolla rentous tavoittaa sisimmänkin sisäelimen ja luuytimen. Fyysinen rentous ei siis ole vain sitä, että istuu Espanjassa rantatuolissa ja juo sangriaa. Ei, fyysinen rentoutuminen menee rennoimmillaan kehon syvimpiin kolkkiin asti.

Henkinen rentous

Toinen asia onkin henkinen rentous. Henkinen rentous on ehkä inasen vaikeampi saavuttaa, vaikkakin se on yhtä luonnollista kuin fyysinenkin rentous. Muistat ehkä joskus uppoutuneesi johonkin aivan täysin. Et hahmota enää ympärillä kuluvaa aikaa etkä keskity mihinkään ympärilläsi. Olet vain ja galaksi pyörii ympärilläsi omalla painollaan. Tällaisessa tilassa olet uppoutunut syvälle mieleesi ja silloin usko tai älä olet rentoutunut.

Henkinen rentous ei ole niin helppo saavuttaa, mitä aluksi tuntuu, mutta kevyellä harjoittelulla se onnistuu hyvin. Puhumattakaan, että auttamassa olisi joku toinen, joka auttaa sinua rentoutumaan. Think about that! Myös henkiseen rentouteen kuuluu erilaisia tasoja. Normaalissa valvetilassa olemme niin kutsutussa betatilassa. Betatilaan kuuluu siis kaikki se aivotoiminta, jota valveilla ollessamme käytämme. Seuraava tila on alfatila. Alfatilassa ollaan juuri silloin, kun uppoudumme täysin johonkin tekemiseen. Usein alfatilaan mennään tahattomasti eli vahingossa. Se tapahtuu itsestään, emmekä tajua sitä ehkä ollenkaan tai vasta sitten, kun havahdumme siitä taas betatilaan. Alfatila avaa väylän vielä syvemmälle rentoutumiselle.

Thetatila on mielen syvin rentous

Kun mieli rentoutuu, olemme avoimia vastaanottamaan suggestioita eli ehdotuksia. Tällaista tilaa kutsutaan thetatilaksi joka on rentoutumisen syvin muoto. Silloin olemme altteimmillamme suggestioille ja olemme avanneet portit alitajuntaamme. Olemme syvällä mielessämme. Thetatilassa voimme vastaanottaa muutoksia ja näin saavuttaa parempi elämä. Alfa ja thetatilassa ylipäätään olemme todella rentoutuneita ja tällainen rentous auttaa hälventämään stressiä ja luopua mieltämme painavista ongelmista. Yksi keino päästä kiinni kokonaisvaltaiseen rentouteen on hypnoosi. Hypnotisoija ohjaa sinut aina betatilasta kohti thetatilaa ja on valmiina syöttämään suggestioita alitajuntaasi. Voi kuulostaa oudolta, mutta totuus on, että tämä on täysin luonnollista. Ei taikatemppuja vain ihmisen luonnollisten piirteiden hyödyntävää. Parasta tässä on kuitenkin se, että alfa- ja thetatilaan voi oppia pääsemään aivan itse. Se vaatii harjoittelua, mutta opittuasi sen pystyt rentouttamaan mielesi käytännössä milloin tahansa.

Similar Posts