Näin hankit kaapistoon liukuovet

Haluatko kaappiisi uudet liukuovet Helsinkiin tai haluatko hankkia kokonaan uuden liukuovikaapiston?

Tässä artikkelissa kerromme, mitä liukuovien hankinnassa kannattaa ottaa huomioon. Näillä ohjeilla saat hankittua kotiisi näyttävän, käytännöllisen ja kestävän liukuovellisen kaapiston.

Mistä voit hankkia liukuovet Helsingissä? 

Oli kyse sitten pelkkien ovien vaihtamisesta vanhaan kaapistoon tai aivan uuden liukuovikaapiston hankkimisesta, kannattaa asiassa kääntyä aina alan asiantuntijan puoleen.

Osaava ammattilainen pystyy auttamaan sinua sopivan oven tai kaapiston valinnassa ja vastaamaan esimerkiksi ovien materiaaleja tai asennusta koskeviin kysymyksiisi. Alan asiantuntija osaa myös kertoa sinulle paljon sellaistakin tietoa, jota et itse olisi keksinyt kysyä.

Kokenut ammattilainen myös tietää, millaisia virheitä ihmiset usein tekevät liukuovien valinnassa ja osaa neuvoa miten voit parhaiten välttää ne. Nämä neuvot voivat olla hyvin arvokkaita, sillä aivan pieleen mennyt kaappi- tai materiaalivalinta voi tulla kalliiksi, mikäli kaapisto täytyy siksi pian uusia.

Keskusteltuasi asiasta ammattilaisen kanssa sinun on paljon helpompi valita juuri sinun tarpeisiisi sopiva liukuovi tai kaapisto, ja osaat myös paremmin arvioida kannattaako sinun yrittää asentaa ovi tai kaappi itse vai käyttää mieluummin asennuspalvelua.

Itse asennettu liukuovikaappi vai asennuspalvelu?

Tuntuuko sinusta, ettei ruuvimeisseli pysy kädessä tai vasara osu naulan kantaan? Onko huonekalujen kokoaminen sinulle vierasta tai tuntuuko kaikenlainen nikkarointi sinusta kohtuuttoman hankalalta tai aikaa vievältä?

Siinä tapauksessa kannattaa varmasti suosiolla käyttää osaavaa asennuspalvelua, eikä edes yrittää ovien asentamista itse. Näin säästää paljon omaa aikaasi ja mahdollisesti myös rahaa, mikäli itse tehty asennus rikkoo jotain.

Jos taas mööpeleiden kasaaminen käy sinulta helposti ja vietät mielelläsi aikaa nikkaroidessa, ovien tai kaapiston asentaminen itse voi olla oikein hyvä valinta.

Kun teet valintaa asennuspalvelun ja itse tehdyn asennuksen väliltä, kannattaa yrittää realistisesti arvioida omia nikkarointitaitojaan, sillä monet asennustyöt vaikuttavat ennakkoon huomattavasti helpommilta kuin ne todellisuudessa ovat.

Uudet ovet vanhaan kaappiin vai uusi kaapisto?

Moniin vanhoihin vaatekaappeihin tai muihin kaapistoihin on mahdollista vaihtaa liukuovet perinteisten saranallisten ovien tilalle. Kaikissa kaapeissa tämä ei kuitenkaan onnistu, sillä kaappi voi olla malliltaan vääränlainen. Voi olla vaikeaa itse arvioida, sopivatko liukuovet kaapistoosi vai eivät.

Tässäkin asiassa alan asiantuntijalle juttelu auttaa. Kokenut ammattilainen osaa nopeasti arvioida, voiko vanhaan kaappiisi asentaa liukuovet, vai tarvitaanko kokonaan uusi liukuovikaapisto.

Jos vanha kaappisi oli sinulle kovin mieluisa, mutta siihen ei ole mahdollista vaihtaa liukuovia, liukuoviammattilainen voi myös auttaa sinua valitsemaan uuden kaapiston, joka säilyttää vanhan kaapistosi parhaat puolet.

Millainen kaappi sopii kotiisi parhaiten?

Erilaiset tilat ja sisustustyylit tai –ratkaisut voivat tarvita aivan erilaisia kaappeja. Esimerkiksi liukuovelliset kaapit sopivat yleensä mainiosti esimerkiksi makuuhuoneeseen tai eteiseen, jossa saranallisilla ovilla on usein huonosti tilaa aueta. Liukuovet eivät vaadi vapaata tilaa eteensä, joten ne ovat erittäin käytännöllisiä tällaisiin ahtaisiin tiloihin.

Liukuovien toiminta vaatii kuitenkin melko leveän kaapiston, joten hyvin kapeisiin tiloihin liukuovikaapistoja ei voi asentaa. Tällaisia kapeita kaappeja ovat usein esimerkiksi keittiön ruokakomerot tai olohuoneen erilliset kaapistot. Tällöin saranalliset ovet ovat ainoa vaihtoehto.

Käytännön seikkojen lisäksi myös muun sisustuksen tyyli voi suuresti vaikuttaa kaapiston valintaan. Vaikka liukuovikaapistoja on tarjolla hyvin erilaisissa tyyleissä, väreissä ja materiaaleissa, eivät liukuovet silti välttämättä sovi yhteen aivan kaikkien sisustustyylien kanssa.

Yleensä kuitenkin miltei joka kotiin on täysin mahdollista löytää muuhun sisustukseen sopiva laadukas ja näyttävä liukuovikaappi.

Similar Posts